Translate

tiistai 7. lokakuuta 2014

Mattolorujen elämä

7.10.2014 kokoontui Keravan Hyvinvointikeskuksessa perinteinen Runoraati. Arvokkaan mutta lempeän raadin arvioitavaksi voi toimittaa etukäteen pöytälaatikon perukoilta omia runojaan. Eilisessä tilaisuudessa Keravan lausujat esittivät tämänkertaiset runot, joita lausuttiin ja raati kommentoi parin tunnin ajan. Jo kahtena edelisenä vuonna on yksi mattorunoni esitetty siellä. Tämä runo on tässä blogissa julkaistu nimellä "Räsymaton taikaa".  http://sukkulatsuihkii.blogspot.fi/2014/09/rasymaton-taikaa.html

Eiliseen tilaisuuten olin toimittanut arvioitavaksi pieniä matto-loruja vai ovatko matto-haikuja.


Prinsessa Ruusunen

Kankuri kertoo matoillaan
vanhan sadun sanomaa
on ruusutarhaa, prinsessaa
uljaan prinssin tarinaa.

 Rahkasammal

Metsä täynnä mättäitä
taitaa olla rahkasammal.
Kaupungissa ei ole näitä 
on vain  kivinen taival.


 Syysleimukukka

Perennapenkin kaunistus
on tuttu leimukukka
syksyn viileyden aavistus
syksyn, talven odotus.

Valtameri

Valtameren syvä sini
kannattelee purttani
majakkaasaaren valokiila
johdattelee matkaani.

 Orastava lempi

Vaalea väri lempeä kuvaa
rakkauden roihua enteilee
tumma raita syvyyttä tuo
ohjaa tien rakkaimman luo.
Tuohisormus

Tuohi taipuu moneksi
vaikka kihlasormukseksi
voi olla alku liitolle
elämän mittaiselle. 

Oli mielenkiintoista kuunnella näitä loruja niin että maton kuva tai matto ei ollut silmieni edessä. Kyllähän se kuva oli aivojeni sopukoissa, niin moneen kertaan olen "veivannut" näitä yhteyksiä. Hämmästyttävintä oli todeta, että raati arvioi erittäin lempeästi loruni. Oletin sijoittuvani peränpitäjäksi mutta olinkin siinä keskivaiheilla arvostelutaulukossa.

Olen tainnut jo kirjoittaa täällä blogissani että annan nimen töilleni ja usein kirjoitan juuri tuollaisen lorun liitteeksi, Se kuvaa tekohetken ajatuksia ja kertoo, mitä haluan työlläni viestittää.

Lopuksi lausun kiitokkseni arvovaltaiselle raadille ja taitaville Keravan lausujille. Jälkeenpäin juttelin erään lausujan kanssa ja hän kertoi, että hän olisi halunnut "räpätä" nämä loruni. Hän oli käynyt kuuntelemassa Keravan kirjastossa Räppäävää mummoa. Jääkäämme odottamaan uutta aluevaltausta!

2 kommenttia:

  1. Suosikkini näistä matoista ja mattoloruista on joko Syysleimukukka tai Valtameri.
    Olet taitava ja saat aikaan paljon, joten varmasti tullaan vielä kuulemaan ja näkemään räsyräppiä tekemältäsi videolta netissä. On tosi mukava nähdä samalla se taidematto, johon loru kuuluu. Odotan siis Mattolorujen räppiä, jossa taidematot ja niiden värit ja kudelmat loistavat kuvana. Ja näin syksyllä vaikka syysleimukukka loistaa maton värien kanssa. Anna palaa Sinikka!

    VastaaPoista
  2. Näin käytännön ihmisenä aloittaisin Sinuna yhteistyön tuon Lausujan kanssa, joka halusi " räpätä" runosi. Ja varmaan löytyy myös vaikka hänen kauttaan videokuvaajia, jotka voisivat olla mukana yhteistyössä "räsyräpeissä". Minulla on sellainen kokemus, että näyttelyn tai yleensä jonkun projektin läpiviemiseksi ja toteuttamiseksi ideaa voi hioa yhdessä muiden kanssa. Ja yhteistyöllä ja tiimityöllä ne kannattaa käytännössä toteuttaa. Anna silti palaa!

    VastaaPoista