Translate

lauantai 11. lokakuuta 2014

Pilvinen aamu

Olin pyörälenkillä Keravan keskustassa. Tämän Daugin huvilan nimellä tunnetun rakennuksen eteen rakennetaan senioriasuntoja. Kuulemma Jean Sibelius on säveltänyt täällä joskus 1900-luvun alkuvaiheilla."Näin maailma muuttuu Eskoseni." Olkoon tämä lainaus eilisen Aleksis Kiven päivän kunniaksi.
                                                                   

 Muutamia pilvisen pävän aamun kuvia lähiympäristöstäni.


Voin kertoa, että Keravalla on aikoinaan ollut taitavat ympäristösuunnittelijat. Puita ja pesaita on paljon, samoin ympäristötaideteoksia. Kävely- ja pyöräilytiet on päällystetty taidolla.

On vanhaa kaarisiltaa. Ymmärtääkseni vanha Hämeen härkätie on kulkenut tästä Tuusulaan.

Uutta kaarisuunnittelua. Tästä on kiva huristella pyörällä.


Kuvanveistäjä Antti Maasalo on suunnitellut Keravalle useita ympäristöteoksia. Alla "Oodi vedelle". Siinä on laaja vesiallas, josta kohoaa erilaisia elimenttejä. Osa niistä toimii suihkulähteinä, illalla teos on valaistu ja ainakin alkuvaiheessa kuului myös musiikkia.

 Keravan 90-vuotisjuhlan kunniaksi maalattiin virallinen graffitti erääseen alikulkutunneliin.Sampolan kaupunginosasta keskustan Kauppakaarelle johtava alikulkutunneli alittaa rautatien, Sen keskiosassa on holvimainen, ikkunoilla varustettu katto, jonka reunaosaan on kiinitetty taiteilija Alpo Jaakolan aikanaan omaan aitaansa maalaama historiallinen kuvasarja.
Olkoon tämä blogini osio Oodi Keravalle, 90-vuotiaalle nykyiselle kotikaupungilleni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti