Translate

tiistai 14. lokakuuta 2014

Kudelmat ja musiikki

Musiikkitalon avajaiset 31.8.2011

Tämä työ on kudottu kangaspuilla tilateokseksi. Sain idean, kun Helsinkiin rakennettiin musiikkitalo. Tämä syntyi musiikitalon avajaisten aikaan. Nimi on yksinkertaisesti tuo "Musiikkitalon avajaiset 31.8.2011". Oranssi pohjaväri kuvaa sitä, kun musiikkitalo nousi liekeistä makasiinien tulipalon jälkeen,

Usein kysytään: "Mistä saat ideat töihisi?" Luonto on lähellä sydäntäni, metsä ja puut ovat minulle tärkeitä, jopa kaadetuista puista sahatut ja pilkotut polttopuut eli klapit.

Toisinaan kudon töitäni runojen pohjalta tai kirjoitan runoja, tai paremminkin loruja töitteni pohjalta. Aloitan jonkun työn kutomisen, yhdistelen  erilaisia värejä ja yhdistelmästä syntyy mielikuva, jolle sitten annan nimen. Onpa "Avara luonto"- ohjelmakin antanut aiheita.Olen kutonut yhden pienen maton käyttäen jopa toisena kuteena kasetin ääninauhaa. Jostain sitten kyllä luin, että se ei ole suositeltavaa, on epäterveellistä.


"15.yö" 

Kuuntelen kutoessani Radio Suomea. Jos sieltä ei tule mieluisaa ohjelmaa, kuuntelen levyjäni tai ikivanhoja kasettinauhojani. Eräänä päivänä kuuntelin Matti Salmisen lauluja kasetilta "On hetki". Siinä hän laulaa kansanlaulujen omaisia lauluja. Tästä syntyi pohja kokoelmalle "Kudelmat ja musiikki".


"Toiset meistä"


"On hetki"


"Suvisia suruja"


"Joka pojalla on siivet"


"Kaunein uni"


"Sinua, sinua rakastan"

Jossain vaiheessa kutsuin ystäviäni kotiini. Soitin kasetin ja näytin aina lauluun liittyvän työn. Ystäväni saivat muodostaa omassa mielessään mielikuvia tilanteesta. Tämä tapahtuma oli tavallaan Koti-Galleriani avajais tapahtuma. Tietenkin vaihdoimme myös kuulumisia, mutta halusin edes hetkeksi siirtää ajatukset niistä tavanomaisista aiheista eli lasten ja lastenlasten elämä, omat sairaudet ja maailmaa mullistavat tapahtumat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti