Translate

torstai 19. marraskuuta 2020

Öljyvärimaalauksiani

Vuosia sitten osallistuin öljyvärimaalauskursseille. Ohjaajanani toimi muun muassa professori Lauri Ahlgren ja sitten jatkoin suunnilleen kymmenen vuotta itsekseni. Kankaankudonta nousi tärkeimmäksi harratuksekseni ja lopulta siirryin kehyskudontaan. Tämän rinnalle nousi kirjoittaminen, jota tosin olen harrastanut aina ja tehnyt osittain myös työelämässä.

Olkoon mottoni: "Paljon ehtii kun kauan elää!"

Satama

Kyöpelinvuori

Asetelma

Matinkylän peltoa

Asetelma

Meren eliöitä

Äitini
                                                           
Omakuva
                                                              
Kun Tuusulantie valot sai

Jossain etelässä

Rukki

Rukin tausta

Tomtekulla Espoossa

Kädentaitaja 1

Kädentaitaja 2

Karamsinin museo, Helsinki

Nunna

Rivitalon piha Tomtekullassa

Vaari korjaa haravaa

Nuori neito

Tumma tyttö

Sokeain koulu, II linja Helsingissä


2 kommenttia:

  1. Monta oikein onnistunutta.Minäkin olen jonkunverran maalannut öljyväreillä.En ole saanut minkäänlaista opetusta siihen. Kävin kyllä ateneumin 3vuotisen iltakurssin jolla opetettiin piirustusta ,tekstausta ,muovailua,koristemaalausta ja elävänmallinpiirustusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli avioero vuonna 1960. Harhailin vähän kuin sumussa. Työni pystyin hoitamaan, mutta muu elämä oli vähän sitä sun tätä. Päätin etsiä ratkaisun. Menin Espoon työväenopistoon opiskelemaan kahta vaikeinta asiaa maailmassani, ranskaa ja piirustusta. Piirustus ryhmä houkutteli öljymaalaus kurssille. Omahoito terapia taisi auttaa. Mielestäni se näkyy, jos vertaa maalauksia kymmenen vuoden aikajanalla: "Kyöpelinvuori" ja "Nuori neito".

      Poista