Translate

lauantai 25. elokuuta 2018

Sukkulat suihki Lammilla

Huhtikuun lopussa 2018 luovuin kangaspuistani. Ajattelin, että olen saanut ja antanut kaiken tälle rakkaalle harrastukselleni. Luovuin asunnostani ja puolesta tavaroistani ja loput tavarat siirsin varastoon Ala-Tikkurilaan ja lähdin Afrikan Sarveen, Somalimaan pääkaupunkiin Hargeisaan kahden matkalaukunn kanssa. Viivyin kaksi kuukautta.


Myös täkänä tuli mukaan

Tuuliviiri täkänä jäi Hargeisaan

Palattuani sain ystäväni Sisar Priskillan asunnon käyttööni Vantaan Tikkurilasta ja aloin etsiä omaa asuntoa. 


Väliaikaista vain.......

Mutta kuinka ollakaan, Athos-Säätiön Luostarikeskus-Panagiassa Lammilla oli suunnitteilla Käsityöpaja kankaankudontaa varten. Tarvittiin vain alustavasti joku katsomaan, mitä olisi tehtävissä.

Tämä Luostarikeskus oli siirtynyt kuusi vuotta sitten Pääjärven vammaishoitolaitoksen tiloihin ja alkoi muuntamaan laajaa kokonaisuutta kirkolliseen käyttöön. Alueella oli lukuisia rakennuksia ja tässä vaiheessa sinne oli varastoitu lukuisia kangaspuita nipuissa lattioille. Parit kangaspuut oli koottu käyttökuntoon ja loimet olivat tukilla mutta niisinnät ja polkusten ja välittäjien sidonnat vähän niin ja näin. Tavoittena on, että Käsityöpaja saataisiin lammilaisten ja jopa hämeenlinnalaisten harrastajien käyttöön. Lammi on nykyisin osa Hämeenlinnaa.
Kuten alussa kirjoitin, luulin saaneeni ja antaneeni kaiken tälle rakkaalle harrastukselleni, mutta täytyi todeta, harhaluulo. Kun tarkemmin tutkin kangaspuita, siellä oli minulle vieraita nyörejä ja sidontoja. Ei muuta kuin lähdin Toijalaan Toikalle tutustumaan teryleeninyöreihin ja sokka kiinnityksiin. Oppia ikä kaikki!


Nyt pääsin kutomaan. Käsityöpajassa oli valmiina poppanakuteita. Yksissä kangaspuissa kudoin keltaisen kirkkotekstiilin ja toisissa keinutuolinmaton rispaantuneen istuimen peitteeksi.Päätteeksi voin todeta, että neljän kuukuaden elämä kahden matkalaukun varassa on osoittanut, miten vähällä ihminen loppujen lopuksi tulee toimeen ja on onnellinen. Ja myös sen, että kun ottaa avoimin mielin vastaan uudet haasteet, löytää uuden suunnan elämälleen.

2 kommenttia:

  1. Rohkea, innostava ja osaava. Meidän mutsi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset tästä. Rohkeutta ei sinultakaan puutu, eikä varmaan noita muitakaan elementtejä-

      Poista