Translate

tiistai 17. lokakuuta 2017

Kaksi taloa

Asuintaloani vastapäätä on Keravan Taide- ja museokeskus Sinkka. Muussa käytössä ollut rakennus muuntui nykyiselleen vuonna 2012 kun taidekokoelma siirtyi Saviolta Sampolaan ja museokin sai tilat samaan rakennukseen.
Siellä on ollut useita upeita näyttelyitä mielenkiintoisilla teemoilla. Tällä hetkellä on mahdollisuus tutustua graffittiin. Näyttelyn esitteessä kirjoitetaan: "Graffitti on tullut jäädäkseen. Totuttele ajatukseen" Näyttelyn otsikko on RAKKAUDESTA VAPAUTEEN - FOR THE LOVE OF FREEDOM. 


MadC

Claudia "MadC" Walde saapui keväällä 2017 Suomeen näyttelyn suunnittelutapaamiseen, viipyi vain muutaman tunnin. Keskikesällä hän palaa uudelleen ja Taide- ja museokeskus Sinkan tiiliseinää peittää jonkun ajan kuluttua 200 neliön suuruinen, pysyväksi tarkoitettu teos.

Taidemuseo Sinkan sisätiloissa esitellään ensimmäistä kertaa  suomalaiseen graffittitaiteeseen keskittyvä museonäyttely. Täällä voi tutustua parinkymmenen kotimaisen graffittitaiteijan töihin.Kynnysmatto

Avajaisten täytekakku

Otsikossa mainitaan kaksi talo. Olen siinä onnellisessa asemassa, että voin vain kävellä Sampolankadun yli ja tutustu Taidmuseo Sinkan aarteisiin.

Muutin Keravalle vuonna 2011 ja silloin varasin yhden huoneen kangaspuitani ja kudontaharrastustani varten. Silloin leikkimielellä nimesin kotini "Koti-Galleria Sampolaksi" täysin tietämättömänä, että todellinen Galleria tuleekin aivan vastapäiseen taloon. Samoihin aikoihin aloin kirjoittelemaan blogiani "Sukkulat suihkii". Ja sukkulat suihkii jatkuvasti myös kangaspuiden äärellä. 


Olen ottanut kuvan asuintalostani Taidemuseo Sinkan kahviosta. Siis kaksi taloa, toisessa maailmanluokan taidetta, toisessa leikataan matonkuteita ja kudotaan suomalaisia räsykudonnaisia "Suomi 100" juhlavuoden merkeissä.

Asuintaloni Sinkan kahviosta kuvattuna

Toivotan hyvää vuodenloppua kaikille lukijoilleni. 11 600 lukijaa on melkoinen määrä. Asun yksin mutta tuo luku osoittaa etten ole yksinäinen. Sydämellinen kiitos teille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti