Translate

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Keravan kirjaston Ikkunagalleria ja Mummotuokio


Keravan kirjaston Ikkunagalleria

Suomi 100 Verkkoyhteisö Kutomisen yksi tapahtuma on ollut ikkunanäyttely, joka on ollut esillä koko huhtikuun 2017. Aiheena on "Kotirintaman naiset, nuoret ja lapset" vuosina 1939-1945.

Pystytys alkoi kun tavarat levitettiin kirjaston puolelle. Ikkunatilassa on neljä kaksiosaista aluetta esilleasettelua varten. Kuvien ottamista vaikeutti kapea ikkunatila ja ulkokuvien ikkunaan heijastumat.


Mitenköhän nämä....

.... tai nämä?


Kirjasto auttoi, kiitos.
    Mummotuokio "Satusiivessä"

Miksi aikajaksona on tässä 1940-1952, sotahan päättyi jo 1945? Katsoin omaksi aikajanakseni tämän, koska sodan aikana oli elintarvikkeiden ja muidenkin kulutustavaroiden säännöstely, oli ostokortit. Niistä leikattavilla kupongeilla sai vain määrätyn määrän ostettavaa. Siirtyessäni vuonna 1952 Porin sairaanhoitaja- terveyssisarkouluun, meillä piti olla vielä mukana ostokortit kahvia ja sokeria varten. 

Mainttakoon vielä, että siihen aikaan opiskelijat asuivat vielä yksityisperheissä pari kolme opiskelijaa yhdessä, ei ollut opiskelija-asuntoloita. Kotonani Hämeenlinnassakin asui poissaollessani kaksi seminaariopiskelijaa. Ja oppikouluaikanani asui kaksi luokkatoveriani meillä, vaikka heidän kotinsa oli Rengossa, 15 kilometriä Hämeenlinnasta. Näin oli monella Hämeenlinnan ulkopuolelta tulevilla opiskelijoilla, liikenneyhteydet olivat rajalliset.


Varttitunti alkuun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti