Translate

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Our Pink House

Our Pink House by Taidemuseo Sinkka, Kerava

Tämä on jatkoa blogitekstiini Little Pink House. Keravallehan saapui Taidemuseo Sinkan kutsumana puolalais syntyinen virkkaustaiteilija Olek (Agata Oleksiak). Hänen johdollaan toteutettiin yhteisötaideteos MEIDÄN PINKKI TALOMME. Satakunta virkkaajaa virkkasi noin 400 palasta taiteilijan virkkausohjeen mukaisesti, Palaset yhdistettiin suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Viimeinen yhdistäminen tapahtui nosturien avulla. Näin Keravan taideseura KuumArtin näyttelytilana toimiva Galleria Alli peittyi pinkkiin kuosiin piipusta kivijalkaan, ainoa aukko jäi ovessa olevalle postiluukulle ja ulkovalaisimelle. Akryylilankaa kului noin 90 kiloa.


Taiteilija Olek ja avustala telineillä

Virkkaajat olivat Keravalta eri yhdistysten ja yhteisöjen edustajia ja asiasta kiinnostuneita asukkaita.  Mukaan oli kutsuttu lukuisia maahanmuuttajia ja jokunen turvapaikan hakija. Osa työstä tehtiin Galleria Allissa. Yhteisövirkkaus aloitettiin 10.8. ja virkattiin joka päivä, joinakin päivinä jopa klo 9.00-20.00. Suurien kokonaisuuksien nostaminen talon harjalle aloitettiin 26.8 ja koko komeus oli valmiina 28.8. Galleria Allin (Our Pink Housepihalla pidettyyn kaikille asukkaille tarkoitettuun puutarhajuhlaan mennessä.


Palotikkaatkin peittyivät pinkkiin

MEIDÄN PINKKI TALOMME on rauhan, toivon ja paremman tulevaisuuden symboli, joka samalla kunnioittaa naisten usein niin näkymättömäksi jäävää työtä. Siinä on kysymys kohtaamisesta, jakamisesta, toinen toistemme auttamisesta. Näin kirjoitetaan taidemuseo Sinkan esitteessä.

Todella oli kysymys kohtaamisesta. Joka päivä oli lukuisia osallistujia, neuvoimme toinen toisiamme, juttelimme niitä näitä, tutustuimme uusiin ihmisiin, tapasimme vanhoja ystäviä, joita ei oltu tavattu pitkään aikaan. Tämä projekti todella yhdisti tutut ja tuntemattomat. Eräänäkin päiväna puheensorinasta erottui eri kieliä, arabia, kiina, englanti, puola, suomi ja kommunikoitiin vähän käsin ja ilmeinkin. Puutarhajuhlassa Taidemuseo Sinkan edustaja antoi jokaiselle paikalla olleelle vitkkaajalle ruusun.

https://vimeo.com/180960347

http://www.thisiscolossal.com/2016/09/artist-olek-covers-a-house-in-finland-with-pink-crochet/

Ruusu virkkaajalle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti