Translate

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kankurin Joulukirje 2015

Tammikuu   


                          
      Kengänkorkomatto
     
      Räsy vaihtuu läpyskään,
      kudesukkula isoon äimään.
      Ommeltiin kankaalle ketjuksi
      tärkeän ajan muistoksi.
      Mikä lie, mikä lie,
      kenties oven eteen vie?

HelmikuuGalleria Alli on helmi Keravan aseman lähellä. Etsin tämän talon historiaa. Sen rakensi Karl Jakob Svensk, Keravan puuseppätehtaan yksi perustaja ja työntekijä. Vaarini oli puuseppätehtaan mallipuuseppä ja varmasti vieraillut tässä talossa.

Maaliskuu
Näyttelyni ”Kuin kotona taas” Galleria Allissa 3.-15.3.2015. Äitini vietti nuoruutensa Keravalla ja lapsena vierailin usein mummon ja vaarin luona täällä Hämeenlinnasta käsin. Nyt olen vähän niin kuin juurillani.


Huhtikuu


Kesää odotellessa kangaspuissa oli  puuvillaloimi, johon kudoin   pellavalangoilla pöytäliinoja. Raitoihin sai hyvin upotettua aikaisemmista töistä jääneitä puolan loppuja. Hento vihreä on kuin  rairuoho tai koivun hiirenkorvat.

Toukokuu
    Rusokirsikat kukkivat

    Keravan rusokirsikan kukat
    tuovat keväthuuman kaupunkiin
    kaikkialla gammalroosaa
    jopa ”tilkkumaakarin” työssä.

KesäkuuKerava päivänä 14.6.2015 esittelin töitäni asuntoni lähellä sijaitsevassa ”Kukka Koti” kukkakaupassa. Tänä päivänä Keravalla oli monenlaisia tapahtumia ja tämä oli yksi ”asukastapahtuma” Sampolan taidekaupunginosassa. Tässä samassa pihapiirissä on Taidemuseo Sinkka ja Teatteritalo.


Heinäkuu
Keravalla on taideportaat Puuvalon aukiolla. Kysyin kaupungin virkailijoilta, voisinko levittää räsymattojani ja poppanoitani näille portaille ja luoda ulkoilma taideteoksen? Sain luvan. ”Räsymaton taikaa” oli 25.7.2015 kaikkien ohikulkijoiden ihmeteltävänä.


ElokuuMatkahuopa ”Tunturilla tuulee”

     Tuntureilla tuulee
     lumi pakkautuu kuruun
     kun hiihtelee latuja pitkin
     saat lohtua vaikka suruun.


Syyskuu


Valkoisen kriisi

   Euroopassa on kriisi
   tulijoita enemmän kuin viisi.
   Minne hävisi inhimillisyys?
   Unohdettiin valkoisen menneisyys,
   nyt edessä on oma soppa
   yksinkertaista, eikö totta? 


Lokakuu


Tikkurilan maalaismarkkinat 3.-4.10. 2015

Oli markkinahumua kaksi päivää
ei ilmassa huolen häivää
myytiin ja ostettiin tavaroita
tervehdittiin kaikkia kavereita.


Marraskuu


Sampolan kaupunginosan yrittäjät järjestivät tapahtuman ”Sampola takoo” alueen elävöittämiseksi. Sampolan oma kankuri kutoo ja asetti töitään esille ”Hilpeä KahviKissa” kahvilan edustalle. Tapahtumalla oli yleisömenestys ja jatkoa seuraa.


Joulukuu


Olen kuluneen vuoden aikana käynyt useammankin kerran Eija Rasinmäen Kutomossa Oitissa materiaali ostoksilla ja aina olen saanut myös ideoita ja vinkkejä kutomisiini. Viimeksi sain ehdotuksen että kutoisin trendikkäitä mustavalkeita tabletteja ja näin tein. Tämän viimeisen kuvan myötä toivotan teille kaikille ystävilleni

      Hyvää Joulua         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti