Translate

perjantai 7. marraskuuta 2014

Rumpusoolon saattelema


Keravalla Rytmirinki järjesti sykkivän soitinnäyttelyn Galleria Allissa loka-marraskuussa 2014. 
Rytmirinki järjestää rummutussessioita vaikkapa koulutus- ja huvitilaisuuksien yhteydessä. Ohjelmasisällöstä vastaa pitkän linjan ammattilainen, Kansallisoopperan lyömäsoittaja Keijo Puumalainen. Hän on myös tilaisuuksien ohjaaja. 

Edellämainittuun näyttelyyn hän pyysi Taideseura KuumArtin jäseniä osallistumaan jonkun työnsä esittelyllä.


"On hetki"

Kerroin jo aikeisemmin että olen kutonut muutamia töitäni Matti Salmisen laulamien laulujen pohjalta. Yksi tällainen on yllä oleva "On hetki". Tämän laulun on säveltänyt Rauno Lehtinen. Laulussa kerrotaan miten tuuli uinuu ja tuuli valvoo, on hetki ystävyden ja on hetki rakkauden ja valot asfaltilla kiiltää. Matti Salmisen tumma basso soi laulun alkumetreillä, siksi työn tumma alku. 

Vein tämän työn Rytmiringin näyttelyyn. Siellä kerroin jotain tästä työstäni, Roosa Puumalainen haastatteli. Hän esitti myös harppusoolona kyseisen laulun sekä lauloi sen, ksylofonilla säesti Keijo Puumalainen.

Roosa Puumalainen

Sinikka, Keijo ja Roosa Puumalainen

Eräänä päivänä esiintyi kolme saksofonistia ja soittivat tuttuja kappaleita, tuli jotenkn nuoruus mieleen. Toisena päivänä oli monitaitoinen puhallinsoittaja ja eräänä päivänä taiteilija ison öljyvörimaalauksensa kanssa. Tämän maalauksen pohjalta kaksi rytmirinkiläistä improvisoivat musiikkiesityksen.

Keravaa voi kutsua kulttuuri- ja taidekaupungiksi. Täällähän on Taide- ja museokeskus Sinkka ja aseman lähellä puuuseppä Karl Jacob Svenskin 1914 rakkentama puutalo, Galleria Alli taideseura KuumArtin tyyssijana.

Galleria Alli

2 kommenttia:

  1. Tässä on hyvä käytännön esimerkki siitä, miten kulttuurin ja taiteen avulla voi jokainen saada arjessa ainutlaatuisia elämyksiä pysähtyessään hetkeksi taiteen ( taideteoksen ja musiikin) äärelle. Mitä mieltä yleisö oli tästä tapahtumasta? Miltä tapahtuma tuntui sen tekijöistä?
    ” Arjen kauneus ja syvyys piilee hetkissä, joina tajuamme elämän yksinkertaisuuden ja suuruuden. Taide valaisee meille näitä tuntemuksia kuvien, sävelten ja sanojen avulla” ( Blomqvist - Suomivuori 2001, 60.) Blomqvist-Suomivuori, L, 2001. Taide-elämyksen merkitys hoitotyössä. Teoksessa Ukkola, I. (toim.) Parantava taide – Taideoppikirja lähi- ja perushoitajille. Toimihenkilöjärjestöjen sivistysliitto. Helsinki.
    Opetusministeriön julkaisema toimintaohjelma ” Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia ” ( 2010 ) on virittänyt keskustelua kansallisella tasolla ja vaikuttaa myös paikallistason suunnitelmiin. Esimerkkinä myös mm. valtakunnallinen Taiku-ohjelma (Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia toimintaohjelma) jossa tulossa seminaareja ja toimintaan tukea.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Riitta kannustavasta tekstistä. Kyselit, mitä mieltä yleisö oli. Ymmärtääkseni eivät olleet ainakaan pettyneitä koska ystäväni kuljettivat vielä minut autolla kotiin ja tarinani välillä oli naurunpurskahduksia. Ja Keijo Puumalainen kiitteli vielä seuraavana päivänä osallistumisestani, lähinnä kai sen vuoksi että ikäihmisellä on konkreettisia esimerkkejä siitä, miten elämästä selvitään hengissä.

    VastaaPoista